fc-upper-romance-kpi-update-2-performance-cupArno Simons van Gemeente Utrecht over de samenwerking binnen de Performance Cup

Het grote verschil met ‘reguliere’ verbeterprogramma’s is de competitie. De tijdsdruk die deze competitie met zich mee brengt geeft een stok achter de deur om te doen wat je moet doen. Zo ben je ben je er continu mee bezig. Bezig te verbeteren.

Op die manier zijn we als team gegroeid. Dat heeft het ons zeker opgeleverd. Door de Performance Cup zijn we tot elkaar gekomen. We weten wat we van elkaar kunnen  verwachten en wat we aan elkaar hebben. Helemaal mooi dat dit samen viel met het samenvoegen van twee teams. De twee teams voelden zich vanaf het eerste moment verbonden met elkaar en hadden direct een gezamenlijk doel. Zelfs toen een aantal mensen moest vertrekken is de sfeer zeer positief gebleven.

Mede door de verbeteringen op het menselijk vlak zag ik ons team veranderen. En niet alleen door op de KPI’s zoals je hiernaast kan zien. We begonnen daardoor veel beter samen te werken. Niet alleen binnen het team, maar juist ook met andere afdelingen. Samen oppakken is een automatisme geworden. Dat was er voor de Performance Cup nog niet.

Tijdens de inspiratiesessie zag ik al dat het team vorm begon te krijgen. Iedereen droeg daar z’n steentje bij. Met het stoelenspel hadden we ons al verbeterd: dit gaat goed komen! Met z’n allen op het podium: dit is wel een heel moment.

Save

Save

Doe zelf de Quickscan!