Oud-deelnemer Gepke Bisschops van ProRail over de Performance Cup

 

Weet je wat zo leuk was aan de Performance Cup? Je doet het met je eigen team dus het past naadloos in je werk. De kracht van de Performance Cup is dat je parallel aan je werk iets gaat doen waar je beter van wordt. Daardoor is het leuker om te doen. De Performance Cup biedt mogelijkheid tot nadenken om iets te isoleren uit je dagelijks werk en daar meer aandacht aan te besteden. Niet alles verbeteren maar gericht verbeteren aan de hand van een kleine KPI en daarmee vervolgens het geheel verbeteren.

 

Samen denken

Je kunt veel meer dan je denkt. Samen kom je verder dan je denkt. Het is echt leuk om het samen te doen. Als Keten MT hebben we een energie aangeboord die ons helpt om onze eigen teams in beweging te krijgen. Het voorbeeldgedrag dat wij nu vertonen vanuit onze gezamenlijkheid straalt uit naar de teams. We denken nu daadwerkelijk na over gemeenschappelijke prestaties als ketenteam. Wat bindt ons en wat is onze gemeenschappelijke prestatie? We pakken nu de 10 minst goed presterende lijnen en gaan daarop verder verbeteren met de methodieken die we tijdens de Cup geleerd hebben. Een aantal projecten hebben we intensief begeleid in de oplevering vanuit elke discipline binnen de keten. Niet meer naar elkaar over de schutting gooien, maar meer buiten de hokjes denken en samenwerken.

Ook hebben we tijdens de Cup de dialoog met de klant opengebroken. Dat heeft ons heel veel gebracht. Ter plekke constateerden we dat de optelsom van onze KPI’s niet perse een goede prestatie en samenwerking voor en met de klant oplevert. Voor ons team is dit nu een belangrijke toetsingsvraag: “Wat is de prestatie die je wilt leveren aan de klant? En is de optelsom van de KPI’s die je hebt ingericht wel in lijn met die prestatie die je wilt leveren?” We maken daarmee bespreekbaar wat de prestatie is waar je voor wilt gaan en waar de klant nou echt blij van wordt. 

Teambelang vervangt eigenbelang

Schotten en muurtjes zijn weggevallen. We hebben ons eigenbelang ingeleverd voor het teambelang. We zijn geen optelsom van ego’s, we zijn een team. Niemand probeert de beste te zijn, we zijn allemaal goed en maken elkaar beter. Zelf heb ik meer oog voor verbetering gekregen en ik ben erachter gekomen dat je niet afhankelijk van anderen bent om te verbeteren. Hiervoor deed ik het niet. Je kunt meer dan je denkt en daarvoor moet je in een bepaalde modus komen. De Cup helpt daarbij. Het haalt je uit je standaard werkweek en biedt er tijd voor.

 

We zijn er trots op!

Het mooiste moment waar we nog het meeste aan terug denken is het gesprek met een klant dat we hadden voor de Performance Cup Missie over die specifieke klant. Hierbij constateerde iedereen met dezelfde ontsteltenis dat we als organisatie zaken aan het meten zijn die de klanttevredenheid niet vergroot. Ook het maken van ons filmpje voor de prijsuitreiking van de Performance Cup was fantastisch! Dit deed ons beseffen hoe ver we zijn gekomen. Het was een mooi moment om stil te staan bij de stappen die we hebben gemaakt met elkaar. En daar trots op zijn! We hebben iets moois in handen en gaan daarmee verder.

Tweede worden is niet belangrijk, je kan achteraf alsnog eerste worden door alles wat je leert!

Doe zelf de Quickscan!